Mindig ezek a politikusok

PRÓZA - LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.

A szavak meztelensége lep meg. Azt hittem, nekem már nem lehet újat mondani, se tragikusat, se vidámat, hallottam már ezerféle sorsot, mind ugyanarról szólt, az önzésről. De-vel nem kezdünk mondatot, szólt a régi mondás nyelvtanóráról, te-vel meg nem szoktunk. Megfigyeltem, ha valaki kirak egy posztot a közösségi oldalára, mindegy, hol járt, kivel találkozott, mit evett, tíz hozzászólóból kilenc nem a képre reagál, hanem leírja, hogy amikor ő, hogy amit ő, ami neki, ami vele, érte, szerinte. A közösségi platformon nincs te, és nincs neked.

És akkor felteszed azt a kérdést rólam. Nem magadról. Rólam.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXV. évfolyam, 34. szám, 2021. augusztus 27.
Élet és Irodalom 2022