Magyarország és a világ

Még egy szó a korrupcióról

PUBLICISZTIKA - LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.

Az Élet és Irodalom 2022. január 28-i számában Kovács Zoltán Lapos horizonok címmel írt e témáról, s cikkének első mondata úgy kezdődött: „Magyarországon tort ül a korrupció.” Felsorolja az ezt bizonyító ijesztő tényeket, közöttük, hogy az állami megbízások több mint 40 százalékát pályázat nélkül adják ki, és az uniós források legfőbb haszonélvezői a kormányhoz és a miniszterelnökhöz legközelebb álló rokonok, barátok. Ezt támasztja alá, mint cikkében idézte is, az a nemzetközi elemző összehasonlítás, ami szerint Magyarország az Európai Unió második legkorruptabb országa, melynél a 27 ország közül csak Bulgária rosszabb. Megdöbbentő tények.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
LXVI. évfolyam, 41. szám, 2022. október 14.
Élet és Irodalom 2022