Kellemesen kényelmetlen

KÖNYVKRITIKA - LXVI. évfolyam, 3. szám, 2022. január 21.

AU Műhely: Tervezési és építési folyamatok. VI PER Gallery, Prága, 2021, 220 oldal, 8990 Ft

A kiadó, a prágai VI PER, mely egyben építészeti galéria is, az elmúlt évben három alkalommal is kollaborált magyar vonatkozású projektekkel. 2021 januárjában jelent meg náluk Schmied Andi Private Views című könyve, mely a manhattani luxus világ felhőkarcolóinak kietlen élettereit mutatta be. A kötet akkora siker lett, hogy január óta most várható a negyedik ezerdarabos kiadása. A VI PER második magyar vonatkozású projektje az AU Workshop könyve és a kötet megjelenését megelőző Planning and Building methods című kiállítása tavaly júliusban. A harmadik pedig, a 2007-es Velencei Biennálé fődíjas magyar pavilonjában kiállító Andreas Fogarasi Up and Down című kiállítása, melyet november végéig lehetett látni a prágai kiállítótérben.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2022