Az eszközként használt kereszténység

Interjú Tomáš Halíkkal

INTERJÚ - LXVI. évfolyam, 3. szám, 2022. január 21.

Tomáš Halík – foglalkozására nézve pap, teológus és szociológus – jelentős alakja a cseh katolikus egyháznak. Nagy hatású írásai számos országban ismertek. Mivel belülről látta, milyen is volt az egyház a kommunista rezsim alatt, az újabb események tükrében nem túl bizakodó a kereszténység európai jövőjét illetően. Az interjú, amelyet François Euvé, az Études című francia katolikus folyóirat főszerkesztője készített, és amelyet enyhe rövidítéssel adunk közre, a lap januári számában jelent meg.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2022