Szlovénia: a magyar pénzek Bermuda-háromszöge

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 51–52. szám, 2021. december 22.

A tényfeltáró szlovén sajtó egyre többet ír arról, hogy Magyarország folyamatosan beavatkozik a szlovén belpolitikába: közvetlenül vagy közvetetten, de mindenképp erőteljesen, anyagilag is támogatja az ottani kormánypárti médiát. Ez a tevékenység évek óta érzékelhető, és különösen a 2022. évi szlovéniai választások előtt ölt egyre nyíltabb formát. A jelenséggel, pontosabban a kormánykoalíció vezető pártja, a Janez Janša miniszterelnök elnökölte Szlovén Demokrata Párt (SDS) által élvezett anyagi támogatások ügyével két év óta parlamenti vizsgálóbizottság foglalkozik. Az Orbán-kormány a muravidéki magyaroknak nyújtott támogatása, pontosabban annak felhasználása is felkapott téma. Annál is inkább, mivel ez esetben közvetlenül a magyar adófizetők pénzéről van szó.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVI. évfolyam, 50. szám, 2022. december 16.
LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
Élet és Irodalom 2023