3G

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 50. szám, 2021. december 17.

Ezért nem lesz jó vége, ha valaki sokat hiányzik az iskolából. Mert ha nincs ott például, amikor a görög demokrácia lényegét magyarázzák, könnyen úgy jár, ha később a külügyek irányításával bízzák meg, mint a most hivatalban levő (csak remélhetjük, hogy a külgazdasághoz talán ért). Hajlamos úton-útfélen megharagudni mindenkire, ha kritizálni meri az országát. „A magyar történelem mindig is a szabadságért vívott küzdelemről szólt, és Magyarország egy ezeréves államisággal rendelkező ország. Ezért nem szorulunk rá arra, hogy bárki egy ilyen érettségi vizsga jelleggel bírálgassa el a magyar demokrácia állapotát.”

Ezek szerint az érettségiről is frusztráló emlékei lehetnek. Csak ő üzenhet olyasmiket, hogy jobban teszi Amerika, ha nem avatkozik bele a magyar választásokba. Brüsszel meg alapból hallgasson, sőt, a svédekről is megvan a karcos véleménye, de az ottani problémák nem érdeklik, mert ez a svédek baja, ő meg nem tartozik közéjük.

Ilyenkor a mobilcégek juthatnak eszünkbe. Megállíthatatlan a fejlődés, a 3G-t a négy követte, ma már az 5G a menő. Európában csak ő ragaszkodik a 3G-hez a diplomáciában. Ráadásul a partnerei nem is tudják, miért. Mert ők nem olvasták gyerekkorukban a Gőgös Gúnár Gedeont.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
LXVII. évfolyam, 14. szám, 2023. április 6.
Élet és Irodalom 2024