Egy gyáva hős

Beszélgetés Ingrid Carlberg svéd íróval, újságíróval

INTERJÚ - LXV. évfolyam, 43. szám, 2021. október 29.

A Raoul Wallenbergről szóló irodalomban megkerülhetetlen Ingrid Carlberg hétszázötven oldalas könyve, mely tavaly óta magyarul is olvasható. A szerző közgazdasági és politikatudományi képzettségű oknyomozó újságíró, húsz éven át dolgozott a Dagens Nyheter napilapnál. Újabb, Alfred Nobelről szóló életrajzának magyar megjelenése alkalmából járt most Budapesten. Carlberg tavaly október óta a Svéd Akadémia tizennyolc tagjának egyike – ez a testület nevezi meg évről évre az irodalmi Nobel-díjast.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
Élet és Irodalom 2023