A kísérlet csúnya szó lett

Beszélgetés Ivan Krasztev bolgár politológussal

INTERJÚ - LXV. évfolyam, 42. szám, 2021. október 22.

A fővárosi önkormányzat, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete nemrég konferenciát tartott a Városházán Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák építéséről címmel. Ez alkalommal járt legutóbb Magyarországon Ivan Krasztev, napjaink egyik legtekintélyesebb közéleti értelmiségije, akinek gondolatait egyre többen idézik – és vitatják. Krasztev a szófiai Liberális Stratégiák Központjának elnöke és a bécsi Humán Tudományok Intézetének munkatársa. Két könyvét volt alkalmam fordítani: a Stephen Holmesszal közösen írt A fény kialszik a liberális demokrácia eszméjének, 1989 ideáljainak válságáról szól, a magyarul megjelenés előtt álló Európa után pedig a 2010-es évek közepének baljós eseményeiről, amikor először jelent meg a politikai láthatáron az EU szétesésének rémképe.


 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 38. szám, 2022. szeptember 23.
LXVI. évfolyam, 37. szám, 2022. szeptember 16.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
Élet és Irodalom 2022