Körhinta és kakaó

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 41. szám, 2021. október 15.

Wéber Anikó: Luca és Máté régi körhintája. Pozsonyi Pagony Kiadó, Budapest, 2021, 96 oldal, 4500 Ft

A Luca és Máté régi körhintája című regény szereplői hitelesek, egyediek és barátságosak, a gyerekek tudnak velük azonosulni. Máté, a szélfiú hiába járhat be számtalan vidéket, mégis magányos. Luca pedig a kirekesztés áldozata, édesanyja férfias foglalkozása és viselkedése miatt őt sem fogadják el az osztálytársai. A kislány örömet szeretne szerezni édesanyjának, ebben lesz támogatására a bölcs szélfiú.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 45. szám, 2021. november 12.
LXV. évfolyam, 38. szám, 2021. szeptember 24.
LXV. évfolyam, 25. szám, 2021. június 25.
Élet és Irodalom 2021