Merről fúj a szél?

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 40. szám, 2021. október 8.

Zelei Dávid: Folyó/irat/mentés. Minerva Könyvek 13., Fiatal Írók Szövetsége, Budapest, 2020, 248 oldal, 2500 Ft

A válasz a szerző személyében, stílusában és főként az általa választott műfajban keresendő. Zelei Dávid mára az irodalmi élet egyik fontos szereplőjévé vált, ráadásul szerkesztőként, kritikusként, szervezőként is készen áll arra, hogy a következő évtizedekben is az legyen: fontos szereplő. Emellett egészen kiválóan ír, lendületesen, ötletesen, magabiztosan, nyelvileg is igényesen, de alázattal, sőt kifejezett tisztelettel az irodalmi élet intézményei és résztvevői iránt. Sosem fellengzős, pedig gyakran vicces, laza, önironikus. Olyasvalaki, aki mindig nyitott a vitára, sőt gyakran jelzi is, hogy talán téved, talán ő érvel rosszul.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 9. szám, 2021. március 5.
LXIII. évfolyam, 30. szám, 2019. július 26.
LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.
Élet és Irodalom 2021