A felsőoktatás nemzeti ügy

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 35. szám, 2021. szeptember 3.

A felsőoktatás állapota és állapotváltozása Magyarországon történelmi jelentőségű társadalmi kérdés. Erre mondjuk azt normál esetben, hogy nemzeti ügy – hacsak nem érezzük úgy, hogy a kulturális közösségünk jelenét és jövőjét jelölő „nemzeti” minősítés az elharapózott használata következtében (a Nemzeti Dohánybolttól a Nemzeti Mobilkezelőig terjedő névhasználatban) eredendő megszólító, felsorakoztató erejéből veszített. Ezen azonban túltekinthetünk, mivel most a felsőoktatásról nem egyszerűen azt kell kimondanunk, hogy közösségi jelentőségű és lényeges, hanem a szó szoros értelmében arról kell szó essék: a felsőoktatás a magyarság kulturális státusának és kilátásainak kulcsa.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.
LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.
LXIII. évfolyam, 47. szám, 2019. november 22.
Élet és Irodalom 2024