GÉMESI

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 31. szám, 2021. augusztus 6.

Ki hitte volna? Gondolták volna ezt Gémesi Györgyről? A hírekből tudom, hogy Gödöllő polgármesterét, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét, a jeles független, de ellenzéki politikust is nyomon követték a Pegasus titkosszolgálati programmal. Minisztereink nyilatkozatai szerint hazánkban minden megfigyelés a törvényeknek megfelelően, jogszerűen zajlik.

Ezek után mire gondolhat az ember? a) Gémesi György terrorista, de legalábbis terrorszervezet támogatója (Iszlám Állam?), vagy b) Gémes bűnszövetkezetben (közkeletűen maffiában) követ el bűncselekményeket (de vajon miket?), vagy c) Gémesi külföldi hatalom számára kémtevékenységet folytat (Botswana? Guatemala? Nauru?).

Az, hogy a jeles(nek hitt) polgármester egyszerűen csak sikkasztott, adócsalásban vagy megvesztegetésben vétkes, elejthetjük, mert ha így volna, a jobboldali sajtó arról már réges-rég hírt adott volna. Nem is magányos hírt, de özönvízszerű híráradatot. Komolyra fordítva a szót és Jaume Cabré metaforájával élve, hazánkban a Föld kezd újból lapos koronggá válni. Akik pedig a gömb alakú Föld hívei, azok libernyáknak, buzinak, kommunistának, de legalább Soros-bérencnek minősíttetnek.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 38. szám, 2021. szeptember 24.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.
Élet és Irodalom 2021