Három változat, két fordítás

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.

Heller Ágnes: Tragédia és filozófia. Párhuzamos történet. Gondolat Kiadó, Budapest, 2021, 304 oldal, 3000 Ft

A Tragédia és filozófia Heller Ágnes tragédia-filozófiai hattyúdala. Habár Heller a filozófia és a tragédia halálának kérdését feszegeti, ő mégis filozófusként akart a XXI. század nem öregedő „gyermeke” lenni. Az 1990-es évek erkölcselméleti munkái a Személyiségetikában érték el csúcspontjukat. Vajon kidolgozható-e a személyes tragédia egyelőre nem létező filozófiája? Ezt nem tudjuk. Mindenesetre Heller megtette a kezdő lépést ebbe az irányba.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
LIX. évfolyam, 27. szám, 2015. július 3.
Élet és Irodalom 2023