CSAK SPORTOSAN!

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 29. szám, 2021. július 23.

Mióta Balog Zoltán a Magyar Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, gazdag áldás száll a felekezet egyre több tagjára.

A múlt héten jelentette be a főpásztor, hogy tíz százalékkal emelik a lelkészek nyugdíját. E heti hír, hogy Halásztelken letették a Bocskai István Református Oktatási Központ kézilabdacsarnokának alapkövét.

Az ünnepségen felszólalt Wáberer György, a leggazdagabb magyarok listájának prominens szereplője. Elmondta, hogy mint hajdani pataki diák, ma pedig Tokaj-Zemplén térségi fejlesztéséért felelős kormánybiztos szívén viseli a halásztelki református sport ügyét.

Az alapkőletételt Balog püspök rövid prédikációval vezette be. A választott igehely az 1 Kir 6, 1–11 volt. Ebben arról van szó, hogy Salamon király uralkodásának negyedik évében építeni kezdték „az Úr templomát”. A két esemény nem tűnik túlságosan hasonlónak, de hát a Szentírás nem szól sportcsarnoképítésről.

A főpásztor mégis megtalálta Salamon temploma és a halásztelki sportcsarnok építésének közös isteni üzenetét: „A sport megtanít a fegyelemre, ahogy a keresztyénség is.”

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
Élet és Irodalom 2024