PULITZER KÖVETŐI

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.

A közsajtó megfelelési kényszer űzte mélyrepüléseit látva a búvártanfolyamok juthatnak eszünkbe. Náluk nem létezik a tengernek feneke. Mindig van hova tovább süllyedni.

Ha esetleg bővíteni kell oktatóik sorát, feltétlenül ajánlom az illetékesek figyelmébe az argentin Canal 26 csatorna bemondóját. A BBC beszámolója szerint Noelia Novillo hajtotta végre azt a bravúrt, hogy szomorúan búcsúztatta el élő adásban „az egyik legfontosabb, angol nyelven író embert”. Számára ő volt a mester, tette még hozzá megrendülten.

A férfi, aki most halt meg, William Shakespeare néven Warwickshire megyében valóban ismert lett Angliában, mert ő volt a második ember (és az első férfi), akit beoltottak a koronavírus ellen engedélyezett Pfizer-vakcinával. Névrokona szintén ebben a megyében született, csak 1564-ben Stratford-upon-Avonban, és 1616-ban itt is hunyt el. De nyilván Noelia ilyen részletekig nem jutott el a kutatása során. Nem beszélt arról sem, hogy az illető gyanús pénzügyekbe keveredett, mert Globe nevű cégét életben kellett tartania minden áron. Állítólag még néhány drámával is megpróbálkozott e cél érdekében.

Régen erre azt mondták: most már béke boraira. Ha jól emlékszem.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
LXVII. évfolyam, 14. szám, 2023. április 6.
Élet és Irodalom 2024