Vörös vonal

bűn és egy törvény

VISSZHANG - LXV. évfolyam, 27. szám, 2021. július 9.

A 2021. évi LXXIX. törvény A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szól. A törvény egészének fő hamissága a pedofília és az LMBTQI szexuális másság egy közös törvényben említése. Miért kellett salátatörvényként az egyik legsúlyosabban szankcionálandó emberi bűntényt (pedofília) és a színes spektrumú szexuális irányultságok létezéséről szóló ismeretterjesztést összemosni, utóbbit mintegy „térítésként, népszerűsítésként” értelmezni?

Bizonyára nem előzmény nélkül, de tavaly október 2-án a miniszterelnök így nyilatkozott a Kossuth rádióban, mintegy megágyazva ennek a törvénynek:

 „Magyarországon vannak jogszabályok, melyek a homoszexualitásra vonatkoznak. A magyarok türelmesek és toleránsak ezzel a jelenséggel szemben. Jól viseljük a provokációt is. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni. 

Hagyják békén a gyerekeinket!”

Miniszterelnök úr! Nem ön sugallja-e enyhén szólva is rosszhiszemű figyelmeztetésével, hogy a homoszexualitás és a pedofília összefügg? Hogy külön fel kell szólítania a homoszexuálisokat, tartóztassák magukat a pedofíliától?  Ráadásul nem világosították önt fel arról, hogy a heteroszexuális pedofil bántalmazás sokkal gyakoribb, mint a homoszexuálisok által elkövetett bűntény?

A homoszexualitás nem betegség, még csak nem is deviancia, hanem a biológiai-nemi diverzitás része az egész élővilágban, amelynek a korszerű biológiai tudomány alapján öröklődő (genetikai) és környezeti (epigenetikai) komponensei egyaránt vannak.

A bűn nem biológiai, hanem vallásfilozófiai, szociáletikai és kriminológiai kategória. Egy, a gyerekeket súlyosan bántalmazó, életre szólóan károsító aljas gonosztett és egy, a szexuá­lis magatartás sokszínűségéről szóló tudományos alapokon álló nevelés összemosása – nos, ez annak vörös vonalnak az elfogadhatatlan átlépése, amit a miniszterelnök elkövet.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXVII. évfolyam, 28. szám, 2023. július 14.
Élet és Irodalom 2024