Egymás közt?

PUBLICISZTIKA - RIPORT - LXV. évfolyam, 25. szám, 2021. június 25.

Azt látom, hallom, Nádasdy Ádám egyszerűen közli: „buzi vagyok”. Steiner Kristóf meg azt mondja: „Ha valaki utánam szól, hogy te buzi, akkor megfordulok, és azt mondom: aha, te meg hetero, és?”

Amikor a televízióban ilyen-olyan vetélkedőkben csókkal búcsúznak a párok (ha épp szét kell válniuk a játékban kis időre), vagy örömükben összecsókolóznak, arra gondolok: mi történne, ha meleg, ha leszbikus pár tenné ugyanezt? Persze tudom, nem is kerülne adásba, vagy ha valami hiba folytán mégis, hát… Inkább nem képzelem el a következményeket.

Nemrég tértem vissza Berlinből. A Coca-Cola-reklám szi­vár­vány­szí­nek­ben pompázik mindenütt.  A szintén e márkát hirdető plakáton egy nevető transzvesztita kólázik a vidám nagyival.  A város különböző pontjain azonos nemű, ölelkező párok. Szégyelltem magam, amikor kicsit jobban rájuk néztem.

Barátom, aki meleg, sokszor mesél nekem.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023