Pierre Menard, az MTMT szerzője

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 25. szám, 2021. június 25.

Jorge Luis Borges közismert novellájának elején a narrátor felsorolja főhőse, Pierre Menard látható és láthatatlan életművének darabjait, majd kiemeli közülük a legnagyobb munkát: „szóról szóra és sorról sorra” újra akarta írni a Don Quijotét. A terv a történet szerint csak részben (ám annál tökéletesebben) sikerül, a novellát pedig gyakran értelmezik a fordítás allegóriájaként.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
LXVI. évfolyam, 8. szám, 2022. február 25.
LXV. évfolyam, 42. szám, 2021. október 22.
Élet és Irodalom 2023