CT

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 24. szám, 2021. június 18.

Újabb feladatot kapott az egészségügyért és oktatásért is felelős Kásler Miklós. A kormány megerősítette szándékát: új stadiont kap Pécs, egész pontosan a Pécsi Mecsek Futball Club – adta hírül a Telex. „A kormány a beruházás előkészítésének kormányzati felelőseként az emberi erőforrások miniszterét jelölte ki, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával, vagyis Kásler Miklós mellett Bártfai-Máger Andrea lesz felelős a projektért, Varga Mihálynak pedig a szükséges források biztosításáról kell gondoskodnia.”

Most már tudjuk: Kásler Miklósnak nemcsak az ősök, a foci is szívügye, de azért érdemes lenne kiterjeszteni a munkakörét az egészségügyi vizsgálatoknál nélkülözhetetlen CT-készülékek felügyeletére is. 

Az Uzsoki Utcai Kórház ugyanis már másodszor értesít arról, hogy a készülékük elromlott, hiába várják a szerelőt, a vizsgálatok bizonytalan ideig szünetelnek. 

Ebben a helyzetben kézenfekvő lenne, ha a kormány – a már kipróbált fürkészek és portyázók segítségével vészhelyzeti megoldásként – a raktárakban porosodó több ezer lélegeztetőgépet alig használt computertomográfokra cserélné.

A kormány a pécsi stadionépítési projekt mintájára – biztos, ami biztos – itt is kinevezhetne egy minisztert CT-felelősnek. A szerelő munkabérét pedig személyesen a pénzügyminiszter garantálná. Így egy csapásra nemcsak az agonizáló pécsi futballt lehetne életben tartani, hanem a betegeket is.

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
LXV. évfolyam, 36. szám, 2021. szeptember 10.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
Élet és Irodalom 2023