MORÓZUS

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.

„[v]égre fölemelkedett egy magyar csillag a világ labdarúgásának égboltjára, arra készültem hosszú hónapok óta, hogy éles meccsen is láthatjuk őt, és most kiderült, hogy (...) nincsen benne a magyar keretben, a kapitány úgy döntött, hogy nem szerepelteti. Úgyhogy most morózusabb, rosszkedvűbb állapotban vagyok. Ilyenkor már lelkesen szoktam várni a mérkőzéseket, de most, hogy a Szoboszlai nem játszik, akinek egyébként jobbulást kívánok, ez mindent átértékel” – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban (június 4.).

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai Dominik is elmondta: túl veszélyes lenne fél év alatt tétmeccs nélkül, egy súlyos sérülésből frissen felépülve pályára küldeni őt. Szilas Ádám csapatorvos kijelentette: pár nap alatt egyértelművé vált, hogy Szoboszlai az Európa-bajnokságra nem lesz játékra alkalmas állapotban, mert a meccsterhelés töredékének megfelelő feladatok is túl megerőltetők voltak számára (mlsz.hu).

A történtek lényegében idegenek a mai Magyarország működésétől. A kormányfő omnipotens, minden lényeges kérdésben ő mondja ki az utolsó szót. Tegyük hozzá: sok száz milliárd forintot irányított a költségvetésből a futballba, ő maga is futballokos, aki a sportágat húzóágazatnak tartja. Nehogy már egy szövetségi kapitány, esetleg egy játékos maga döntsön a szerepléséről a részben hazai rendezésű kontinensbajnokságon! Semmi kifogásom nem lenne, ha akár az Európa-bajnokság után, de legkésőbb 2022-től Orbán Viktor irányítaná a magyar válogatottat. Főállásban.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024