Páncélszekrény? Nem gond!

Egy Kádár-kori sorozatbetörés és nyomozásának anatómiája

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 20. szám, 2021. május 21.

Magyarországon a rendszerváltást követően a napi- és hetilapok hasábjain állandó vitatéma volt, hogy a szocialista időszakban léteztek-e szervezett bűnözői csoportok. Az utóbbi időkben, az 1990-es évek leszámolásainak korábbi zsákutcás nyomozásait követően sikeressé váló detektívmunkáknak is köszönhetően viszont egyértelművé vált, nem az a fő kérdés, hogy volt-e, hanem vajon mennyire kiterjedt volt, és milyen komoly hatást gyakorolt az illegális árukereskedelemre, a luxusjavak felvásárlóira a szervezetszerű elkövetés.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2021