Itt semmi emberi

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 19. szám, 2021. május 14.

A „konzervatizmus” olyan nyelvi kiméra, amelyből hiányzik a vele azonosítandó eszme pontos képe. Politikai gyakorlatként nemcsak folyamatos átalakulásban van már kétszáz éve, de – a többi politikai identitástól eltérően – egy helyen és időben egyszerre több minden érthető rajta, aminek elsődleges oka a kontextuális, reaktív beállítottsága. Úgy látszik, a konzervatív gyakorlat differenciáltsága már-már értelmetlenné, de legalábbis többértelművé teszi a szót.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 3. szám, 2022. január 21.
LXV. évfolyam, 49. szám, 2021. december 10.
LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.
Élet és Irodalom 2023