ROSSZINDULATÚAK

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.

Több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon azt a honlapot, amelyen ellenőrizni lehet, hogy valaki bekerült-e az oltásra regisztráltak közé. (Ahhoz képest, hogy decemberben indult az oltási regisztráció, már az oldal megalkotása is szép informatikai teljesítmény.) A támadás miatt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Reményeim szerint a honvédséget és a Terrorelhárító Központot is bevetik a támadás hátterének felderítésére.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a járványügyi korlátozások ellen tüntető Gődény Györgyön és a néhány száz hozzá csatlakozón kívül számos ellensége van az oltásnak. Víruspárti az ellenzék színe-java és a kormány járványkezelését bíráló sajtó.

Összeesküvés-elméletek nincsenek, összeesküvés-gyakorlat annál inkább – mutatott rá a kormánykörökben nem idegenül mozgó Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője jó egy éve, miután elemezte, hogy az NGO-knak milyen közvetlen hatásuk van az Emberi Jogok Európai Bíróságára. Végkövetkeztetése: Soros diktál a strasbourgi bíróságon. A 600 ezernél több rosszindulatú támadás mögött ki más állhat?

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 46. szám, 2021. november 19.
LXV. évfolyam, 44. szám, 2021. november 5.
LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
Élet és Irodalom 2022