TEJFÖLÖSDOBOZ

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.

Olvasom, hogy olimpikonjaink, élsportolóink soron kívül kapták meg az oltást. Nagyon helyes. Fittnek, egészségesnek kell lenniük, hogy majd megríkathassanak bennünket, amikor a Himnuszt hallgatjuk. De éppen ezért nagyobbak is velük szemben a hazafias elvárások. Kiváltképp az ilyen nehéz időkben, amikor valami mindig csípi velünk kapcsolatban az EU, a Nyugat szemét. Nem tudunk olyat csinálni, mondani, amibe bele ne kötnének.

És ezért lettem végtelenül szomorú a hír elolvasása után. Mert mint kiderült, sportolóink Pfizert és Modernát adattak be maguknak.  Mintha sose hallottak volna arról, hogy a vakcinaszél is Keletről fúj. Egy igazi hazafi kínai vagy orosz vakcinát kért volna, de leginkább egyszerre mind a kettőt.

Annyira megnyugodnék, ha kiderülne, hogy ez az egész csak egy zseniális dezinformációs trükk volt, s előbb-utóbb ki fog derülni, hogy valójában kínai és orosz vakcina volt az ampullákban. Némi alapot az ad a reménykedésre, hogy egy volt miniszterelnökünk a minap előállt egy eddig ismeretlen alaptétellel: egy tejfölösdobozban sem csak tejföl lehet, hanem más, akár még csirkepaprikás is.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
LXV. évfolyam, 38. szám, 2021. szeptember 24.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
Élet és Irodalom 2024