Násztánc

PRÓZA - LXV. évfolyam, 9. szám, 2021. március 5.

Tizennégy éves lehettem, amikor ezt a természetfilmet láttam, az év első napján, az újrakezdések ünnepén, amikor néhány órával éjfél után az emberiség elkezdi megszegni a fogadalmait. Nem sokkal korábban történt, hogy Kriszta moziba jött velem. Egész nap szégyentelenül hullt a hó, kiszakadtak a tollal kitömött párnák a város felett. Metróval a Keletihez, rohantunk elő a föld alól, Európa mozi, csak a többi film előzetesét késtük le végül. Aztán a Mission: Impossible közben Kriszta a télikabátjába csavarta a bal kezét, meg ne foghassam a süllyedő sötétben. Egy álló hétig semmi sem történt. Végül egy tesióra előtt a szünetben rákérdeztem: mi végül is most akkor járunk? Mintha megkönnyebbültem volna, miután válaszolt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 28. szám, 2023. július 14.
LXIV. évfolyam, 48. szám, 2020. november 27.
LXIV. évfolyam, 16. szám, 2020. április 17.
Élet és Irodalom 2024