Egy percnyi barázdabillegetés

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 8. szám, 2021. február 26.

Szálinger Balázs: Al-dunai álom. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2020, 212 oldal, 3299 Ft

A könyv egyik legkiemelkedőbb része Orsova elpusztulásának története, amelyet Valér bácsi szavain keresztül ismerhetünk meg. Valér bácsi lehetne az egész könyv jelképe is, hiszen az egész mű azt is meg akarja mutatni, miért fontos az, hogy megálljunk egy pillanatra és meghallgassuk az idősebbeket és az ő történeteiket. Szálinger azonban megtalálja,  hogyan tudja ennek a figyelésnek a folyamtatát klisé -és közhelymentesen bemutatni. Az olvasó eszébe juttatja azt, milyen jó más emberekkel lenni, beszélgetni, megismerni a nekik fontos dolgokat, figyelni rájuk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.
LXVI. évfolyam, 2. szám, 2022. január 14.
LXV. évfolyam, 29. szám, 2021. július 23.
Élet és Irodalom 2023