Nevezzük betegségnek

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.

Biró Krisztián: Eldorádó ostroma. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2020, 56 oldal, 1699 Ft

Biró Krisztián jó arányérzékkel uralja az anyagot, amelynek metaszinten fontos része az elbeszélő nyelvhez való viszonya, mégsem válik öncélú mesterség-mutogatássá. Nehéz témákról képes sallangmentesen és hatásosan írni, és van humora ahhoz, hogy meglepjen egy-egy kiállással. „Gyereket nevelni, amíg / ide nem ér a busz, összekulcsolt kezekkel / bámulni a plafont: / a nyár tehát várakozás is, persze, / de nem azért, mert nyár, / hanem azért, mert Borsodból jön.” (32.)

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 27. szám, 2021. július 9.
LXIII. évfolyam, 38. szám, 2019. szeptember 20.
LXIII. évfolyam, 38. szám, 2019. szeptember 20.
Élet és Irodalom 2021