Panelházi rekviem

KÖNYVKRITIKA - LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.

Böszörményi Márton: Meixner Józsefné apoteózisa. Napkút Kiadó, Budapest, 2020, 110 oldal, 2990 Ft

A rövid fejezetekre tagolt, két szálon futó történet hétköznapi szereplőket mutat be, akik csak élik nyomorult életüket egy meg nem nevezett, Dunához közeli városban. Meixner Józsefné nem mozdul ki a lakásból, ugyanazokat a pótcselekvéseket végzi, ugyanazok a díszletek ismétlődnek körülötte (sütés-főzés, a mikró digitális kijelzője, a tévé). Lánya, Andika viszont alig akar otthon maradni, dolgozik, felfedez, olykor két barátja, Zsolesz és Taszi várja őt. Bizonyos értelemben mindkét szereplő a saját kisszerű életének rabja, még egymást sem bírják elviselni. Hamarosan mindkettőjük létbörtönének falait a misztikum kezdi szétfeszegetni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 37. szám, 2022. szeptember 16.
LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.
LXV. évfolyam, 20. szám, 2021. május 21.
Élet és Irodalom 2022