Megrengető december

PUBLICISZTIKA - LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.

Egy izgalmas, a rendszert megingató decemberen vagyunk túl, és az utórezgések is nagyon tanulságosak. Az egész hónapot Orbánnak az európai stabilitás elleni támadásai dominálták. Európa-szerte immáron a kormányok is érzékelték, hogy Orbán közvetlenül sérti saját érdekeiket. Radikális szemléletváltásról van szó: amikor 2019 májusának végén megérkeztem Brüsszelbe, mindenki mellékes figurának tekintette Orbánt, ha egyáltalán tudott a létezéséről. Az általa képviselt veszélyeket magyar belügynek tekintették, ha egyáltalán tudomást szereztek ezekről. 2020 őszén – e téren szeptember-október volt a forduló – viszont már mindenki tudott Orbán viselt dolgairól, s az általa képviselt veszélyt egész Európára nézve tartották roppant kockázatnak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 34. szám, 2019. augusztus 23.
LXIII. évfolyam, 26. szám, 2019. június 28.
LXIII. évfolyam, 24. szám, 2019. június 14.
Élet és Irodalom 2021