FRANZ­STADT

PÁRATLAN OLDAL - LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.

A nemzeti önbecsülés és a sport összetartozik, tudtuk meg az év végén mindkét téma első számú hazai és nemzetközi szakértőjétől. Sajnos kifejtetlenül maradt a nemzeti önbecsülés és a korrupció, a torkig érő nepotizmus, a járvány idején égbe kiáltó, halált hozó kormányzati dilettantizmus vagy éppen egy leépült miniszterelnök napi ámokfutásának témája.

De a sportnál, pontosabban a labdarúgásnál maradva: Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fradi labdarúgó csapatának elismerésre méltó szereplése nyomán, ugyancsak felvázolta jövőképét. Ennek sarkalatos pontja, hogy „ha azt akarjuk, hogy a Fradi mindig bekerüljön Európa legjobb huszonöt csapata közé, akkor dupla költségvetés kell.” Dupla. Kell.

Arról nem esett szó, hogy ezt ki akarja, arról pedig még kevésbé, hogy kinek a pénzéből. 

Megjegyzendő, hogy a Fradi csapatában Dibusz kapus az egyetlen stabil magyar kezdő. A keretben van albán, grúz, szlovén, szlovák, román, ukrán, francia, nigériai, kenyai születésű, honosított (tisztesség ne essék, szólván: migráns) norvég stb. labdarúgó. Nem állítom, hogy a kezdőcsapatot, Rebrov nevű ukrán ágense közvetítésével Soros György állítja össze, de ha ez a multikulturális csapat dúcolja alá a nemzeti önbecsülést, az inkább példázza a nyitott társadalom, mint a konok, nemzeti autizmus hatékonyságát.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVII. évfolyam, 49. szám, 2023. december 8.
Élet és Irodalom 2024