1984

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 48. szám, 2020. november 27.

Fidel Castro egyébként nem idegen tőle. Szentül hisz benne, hogy Kuba az ország, az éden, ahol a világ proletárjai egyesülnek. Házilag készít bűzbombát, hogy az amerikai nagykövetség ellen kövessen el terrortámadást. Amikor rádobja a biztonsági őrre a kapuban, letartóztatják. Azzal a feltétellel engedik szabadon, hogy információkat fog adni a Béke Klub rendezvényeiről, ahová a gyáron belül eljár. Ő látszólag elvállalja a spion szerepét, és aláír egy beszervezési nyomtatványt. De a fejében már Kuba füves lankái foglalják el a félelem elől a helyet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 34. szám, 2022. augusztus 26.
LXVI. évfolyam, 11. szám, 2022. március 18.
LXV. évfolyam, 41. szám, 2021. október 15.
Élet és Irodalom 2023