Egy szelet szalámi

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 48. szám, 2020. november 27.

Mi történt? Az áru finom volt, ízes, zamatos, tartós, tehát kapós, csak éppen a tulajdonos nem ehetett belőle egy falatot sem: a kóserság szent parancsa bizony erősebbnek bizonyult a kíváncsiságánál. Amikor már megmelegedett Szegeden, és a család rendezett jövőjére is gondolhatott, szép házat vett a Gutenberg utcában, nagyon közel a gyönyörű zsinagógához. És persze, a hitközség irodaházához, Löw Lipót és fia, Löw Immánuel otthonához. A rabbik híres európai személyiségek, zsidó tekintélyek voltak, s amikor a zsinagóga építése felől gondolkodtak, örömmel vették Pick Márk anyagi hozzájárulását az építéshez.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.
LXII. évfolyam, 48. szám, 2018. november 30.
LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.
Élet és Irodalom 2021