BANDITÁK

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 43. szám, 2020. október 22.

Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon! – mondta Joe Biden az amerikai elnökjelölti tévévita második fordulója helyett szervezett beszélgetésen, hozzá­téve: Trump keblére öleli a világ összes banditáját.

Több sem kellett Szijjártó Péter – horribile dictu – magyar külügyminiszternek, aki azonnal bevitt egy jobb horgot a demokrata elnökjelöltnek, mondván: jó lenne, ha Joe Biden, mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, amelyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.

Nem rugóznék hosszabban Szijjártó nyári adriai korrupciógyanús ügyén, tartanám magam a tényekhez: a magyar diplomácia vezetője hivatalosan éppúgy feddhetetlen, mint  anyagilag szépen gyarapodó politikustársai és üzletember barátai.

A derék külügyért mindazonáltal emlékeztetném főnöke június 5-i minszki látogatására, ahol közölte vendéglátójával, Aljakszandr Lukasenkával: Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy az Európai Unió végre szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat. A magyar–fehérorosz kapcsolatokról pedig úgy fogalmazott, „a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”. Természetesen itt főleg kettejük kapcsolatáról volt szó. Nem kéne Biden szemére vetni azt, amit korábban Orbán maga mondott ki!

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024