ROVÓSÍRÁS

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 43. szám, 2020. október 22.

„Szándékos kötelességszegései, a munkafeladat ellátásához szükséges személyes tulajdonságának (sic!) hiányából eredő szakmai alkalmatlansága, magatartásbeli összeférhetetlensége, munkahelyéhez és munkaköréhez méltatlan magatartása okán a közalkalmazotti jogviszony fenntartása a munkáltató részéről nyilvánvalóan lehetetlenné vált, ezért a közalkalmazotti jogviszony felmentéssel történő megszüntetéséről döntöttem. Prof. Dr. Rektor, a munkáltatói jogkör gyakorlója”.

Az elbocsátó, szép üzenet címzettje nem ama elhíresült Prof. Dr. Rektor, aki ez év márciusában, külföldi, vírusokban gazdag síterepen eltöltött szabadságáról hazatérve koronavírus pozitívként, betegei életét veszélyeztetve fesztelenül operált, a sajtóban ezzel kapcsolatban megjelent s a felelősségét firtató írásokra pedig több, egymást kizáró magyarázatot adott.

Nem, a levelet annak az egyetemi klinikai pszichiáternek kézbesítették, aki az orvoskamara megyei etikai bizottságának vezetőjeként annak idején, a sajtóhírek nyomán hivatalból vizsgálatot indított az ügyben.

A rektor személyét illető munkáltatói jogkör gyakorlójának becses figyelmébe ajánlom, hogy közeledik a síszezon.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
Élet és Irodalom 2024