KONTRASZT

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 42. szám, 2020. október 16.

A királynő Angliában a Brit Birodalom rendjének tagja címet adományozta egy 22 éves futballistának. Marcus Rashford azzal érdemelte ki az elismerést, hogy szót emelt azokért a gyerekekért, akiknek az ingyenes étkezés nagy segítséget jelent az életükben, és a járvány szigorításainak feloldása idején ezt is meg akarták szüntetni. Kampánya hatására a döntést visszavonták.

„Dzsudzsák diplomata-útlevele marad. Majd ha visszavonul, visszakérem tőle”– közölte pökhendien a magyar külügyi szolga. A 34 éves focista azért részesült ebben a megtiszteltetésben, mert egykor ő volt a magyar válogatott csapatkapitánya. Meg azért, mert az arab országból, ahol akkor még levezetésként focizott, nem tudott a járvány miatt hazatérni. Készült egy fotó is kettőjükről (és a gyerekekről), amint a közönség kizárásával megrendezett meccsen vidáman beszélgetnek a díszpáholyban.

Emlékszem, mikor a Brexit komolyra fordult, megjelent a Daily Mailben a miniszterelnök aláírásával a magyar kormány egész oldalas üzenete a briteknek, amelyben megfontolásra és maradásra kérték őket. Ez lehetett az utolsó csepp a pohárban.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
Élet és Irodalom 2024