Hűtőbe nyúlni tilos

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.

A két rendtársával, akiket a másik rendházban szállásoltak el, legközelebb csak a főtér melletti kis utcában találkozott a nyelviskola előtt. Mindhárman nagyon izgultak, ugyanis senki sem tudott németül, csak angolul. Sára nővér szokás szerint igazgatta a fátylát, Erzsébet nővér pedig csak állt és dudorászott. Flóra biciklivel érkezett, mindenki megbámulta a kisvárosban a két keréken guruló apácát, de ez egyáltalán nem zavarta a tekerésben. Sőt, rá is erősített, csak úgy száguldozott a hétfő reggeli napsütésben. Pont időben érkezett. Egy fiatal, mosolygós nyelvtanárt kaptak, Ingridet, öten voltak a csoportban. Két szlovák nővér is csatlakozott a csapathoz. A kávéautomata használatáért nem kellett fizetni. A szlovák nővérek és Erzsébet nővér aszketikus típusok voltak, csak napi egy kávét engedtek meg maguknak. Sára nővér és Flóra azonban lazábban kezelték a helyzetet, az órák közti szüneteket forró csokival ünnepelték. Nagyon jó hangulatúak voltak az órák, különösen a Der Igel fliegt im Himmel mondat tetszett a nyelvtanárnak. A többiek nem értették, Flóra pedig azt gondolta, nagyot fog villantani. A nyelvtanár percekig fuldoklott a nevetéstől, eleve érdekes helyzet volt, hogy öt jókedvű, fiatal apácát tanít.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 13. szám, 2020. március 27.
LXIII. évfolyam, 44. szám, 2019. október 31.
Élet és Irodalom 2021