A philther metodika

KÖNYVKRITIKA - LXIV. évfolyam, 38. szám, 2020. szeptember 18.

Erdélyi magyar színháztörténet. Szerkesztette Jákfalvi Magdolna, Kékesi Kun Árpád és Ungvári Zrínyi Ildikó. Eikon-UArtPress, Bukarest–Marosvásárhely, 2019, 535 oldal, ármegjelölés nélkül

A szerkesztői tanácsot megfogadva nem szükséges kronologikusan olvasni az elemzéseket, lehet könyvszörfözni – mint a neten. Meg lehet nézni hogyan alakult Tompa Gábor rendezői eszközhasználata egyetemista korától a kétezres évekig (Rendezés című fejezetek). A színházkulturális kontextusokat felfedő fejezetekből pedig kiderül a kettős cenzúra működése a kommunizmus alatt (Harag György lavírozásai a Sütő-drámákkal).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2021