Pornó

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.

Az akác lila, mint a világ, alatta szerelmespár, saját világuk foglyai. Dühösen szöszmötölnek, kutatják egymás titkát. A levegőt beteríti az ég, alatta apró madarak cikáznak, mint a számok. Tavasz-szag van. A fiú hallgatja a légi neszezést. Újra meg újra visszajár a lányra, mint varjú a fagyra, vallomásokkal kergeti az őrületbe. Megvakarja a füle tövét, megvakarja a heréjét, köp egyet a csipkebokorba.

  • Mint gonosz varázslattól enyésző szépség romjai, úgy marad bennem mosolyod, meg a csípőd ringása – mondja.

A lány hálásan illatozik egy darabig. A fiú flakonért nyúl, ad belőle a lánynak is. Az elmúlás könnyű májusi pocsolyává szelídül, fölszárad az első széllel. A lány zöldellő domboldalra gondol, zsúpfedeles házikóra piszkosfehér bükkfakerítéssel, és tizenkettő barna pöttyös tehénre, akik bogáncsot legelnek a domboldalon.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 30. szám, 2022. július 29.
LXI. évfolyam, 50. szám, 2017. december 15.
Élet és Irodalom 2023