Az örökkévalóság mosolya

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.

Pócsmegyer, húsz, február tizenöt, szombat. Az óvónéni egyszer azt mondta a feleségemnek, hogy Panka lányunk nem életkorának megfelelően gondolkodik, bizonyság erre, hogy hisz a sellőkben. Elgondolkodtam, aztán azt mondtam a feleségemnek, hogy az óvónéni nem életkorának megfelelően gondolkodik, hiszen bízik a politikusokban. Az óvónéni azt is mondta a feleségemnek, hogy nagyon fontosak a mesék. Panka lányunk a sellők meséit hallgatja, akiket nem lát, az óvónéni a politikusok meséit hallgatja, akiket lát. Nietzsche szerint a költők hazudnak, a politikusok verset írnak, a sellők pedig énekelnek. A sellő úszik. A politikus fürdik. A költő mossa kezeit.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.
Élet és Irodalom 2022