Visszafogottan személyes

KÖNYVKRITIKA - LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.

Konok Tamás: Emlékkövek – Fe­je­zetek egy önéletrajzból. Új Mű­vé­szet Kiadó, Budapest, 2019, 250 oldal, 3900 Ft

Ami miatt a könyvet mindenkinek hasznos elolvasni, aki érdeklődik a művészetek és a kortárs diskurzusok iránt, az a szöveg megdöbbentően gazdag kulturális referenciabázisa. Nem csupán arról van szó, hogy Konok a tanulmányai alatt kapcsolatba került Bernáth Auréllal, Barcsay Jenővel, később Lipták Gáborék körével és még bőven sorolhatnánk, hanem széles érdeklődése, műveltsége és jó természete mindenhol értékes és jó barátságokhoz segítették hozzá, amelyek később is megőrződtek, és amelyekre sok esetben támaszkodhatott.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2021