KÖZÖS LÁZMÉRÉS

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 23. szám, 2020. június 5.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos – jelentsen ez bármit is – arról győzködte a szülőket az ATV híradójában, hogy az ún. bentlakós vándortáborok a legbiztonságosabbak, ugyanis a gyerekek egy hétig zárt közösségben vannak 20-30 fős csoportokban, ahol kevés kontaktust létesítenek. (?)

Ugyanebben a riportban egy a koordinációval megbízott hölgy örömmel újságolta, hogy játékosan tartatják be a fiatalokkal a járványügyi szabályokat: „lesz esti közös lázmérés, az nyer, akinek a legalacsonyabb a testhőmérséklete, de lesz vidám reggeli maszkellenőrzés, lesz szintén nagyon vidám fertőtlenítés...”

Mielőtt kiröhögnénk ezt az első hallásra marhaságnak tetsző ötletet, megsúgom: van ebben ráció, de előre is bocsánatot kérek prűdebb honfitársaimtól!

A sokat szidott átkosban, az ifjúsági és építőtáborokban legelsőként a szocialista erkölcs maradéktalan betartására hívták fel a figyelmünket. Ez akkor nagyjából annyit jelentett, hogy a csoportos szex nem ajánlatos. Így aztán játékosan tartottunk közös lázmérést, vidám reggeli bugyikeresést, és volt nagyon vidám fertőtlenítés. Emlékezetem szerint ez utóbbi vidám eseményt az NDK-s és lengyel csajok szintén kéjre, akarom mondani, művészi tökélyre fejlesztették.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 8. szám, 2021. február 26.
LXV. évfolyam, 4. szám, 2021. január 29.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021