Privát fantázia

KÖNYVKRITIKA - LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.

Kormányos Ákos: Paraván. FISZ–Forum Kiadó, Budapest–Újvidék, 2019, 78 oldal, 2500 Ft

A kötet struktúráját tekintve hat „ciklusra” oszlik. Ezeket a szerző olyan módon jelöli, hogy a nyitóvers „I.” számozása után mellékszámokkal (?) osztja tovább a kötetet. Tehát a második „fejezet” így néz ki : I-I., a harmadik így: I-II, és így tovább. Ennek kompozíciós értelmét nem sikerült felfedeznem; maximum úgy tudtam elképzelni, hogy a szerző második kötetében ugyanezt a technikát fogja alkalmazni, csak ott az első szám „II.” lesz értelemszerűen – de hát ugye erről még nem jelenthetünk ki semmi bizonyosat. Tematikusan, motivikusan ugyan tudtam felfedezni némi koncepciót, de azért itt se számítsunk komoly diverzitásra.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 49. szám, 2021. december 10.
LXV. évfolyam, 49. szám, 2021. december 10.
LXV. évfolyam, 5. szám, 2021. február 5.
Élet és Irodalom 2023