Családregény a történelem viharaiban

KÖNYVKRITIKA - LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.

Bronisław Wildstein: A velünk élő múlt. Fordította Németh Orsolya. Rézbong Kiadó, Budapest, 2019, 449 oldal, 3400 Ft

Wildstein nagyon fontos ideológiai és morális kérdéseket feszeget. Hogy válhat egy zsidó fiú, akinek az apját és testvéreit a szeme láttára gyilkolták le, csekistává? Hogy tud értelmiségi lévén elkövetni kínzásokat, mi a válasza erre? Hogyan válnak az ellenzéki harcosokból besúgók? Van-e szabad választásuk, egyáltalán lehet-e jó döntést hozni ilyen helyzetekben?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2021