Balkáni metamorfózis

KÖNYVKRITIKA - LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.

Patócs László: Vezeti a népet. Forum Könyvkiadó, Újvidék, 2019, 149 oldal, 2365 Ft

Ez a sajátos univerzum éppúgy csatlakozik a mágikus realizmus prózapoétikájához, mint a groteszk realizmus testkoncepciójához. A kisregény (tudat)tartalmi tagoltsága tulajdonképpen az utóbbi révén formálódik ki, Andrej elsőként a Rosa Luxemburg téri felvonulókkal („felveszem a közeg alakját”, 30.), ezt követően Norkával válik eggyé („Norkával elegyített Andrej lettem”, 123.), akit kísértetként, fúriaként, de legtöbbször démonként említ.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.
Élet és Irodalom 2024