Élet a karanténban

PUBLICISZTIKA - LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.

Három hét telt el korábbi cikkem megjelenése óta (Élet és koronavírus, ÉS, 2020/11., március 13.). Jelenlegi helyzetünket az ismert Micimackó-idézet átalakításával jellemezhetjük: „Egy perccel a nagy baj előtt még nincs semmi nagy baj.” A koronavírus halálos áldozatainak száma – e sorok nyomdába adásakor – 15 volt, és az immuncsatát csak olyanok vesztették el, akik más betegséggel is küzdöttek. Egy súlyosabb influenzajárvány idején, az év első három hónapjában 4-5 ezer fővel növekszik meg a „normális” halálozások száma (ilyen év volt 2017, 2018 és 2019 is). Észre sem vettük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 15. szám, 2021. április 16.
LXIV. évfolyam, 44. szám, 2020. október 30.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
Élet és Irodalom 2022