GYÖNGYSZEMEK

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.

„Az országos tisztifőorvos közlése szerint nincs tudomásuk magyarországi koronavírusos betegről. Müller Cecília egyúttal hangsúlyozta, hogy itt kicsi az esélye a járványnak.” (hirado.hu, január 26.)

„Azt a vitát meg most nem akarom megnyitni, mert ráérünk majd a válság után, hogy hol voltak az Európai Unió egyébként több százával alkalmazott, sok pénzért alkalmazott járványügyi hivatalban, európai járványügyi hivatalban dolgozó emberei, és miket mondtak erről az egész koronavírusról, mondjuk, január-februárban.” (Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, kormany.hu, március 27.)

„A koronavírusnál talán komolyabb probléma a munkaerőhiány, amelyre reagálni kell – képzésben. Ezért valamennyi képzést a piac igényeihez kell alakítani – folytatja Parragh.” (Helyszíni beszámoló a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara [MKIK] Gazdasági Évnyitó konferenciájáról, hvg.hu, március 10.) Parragh László a legfőbb oktatáspolitikus Magyarországon, mellékesen az MKIK elnöke.

„Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként – közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságírókkal.” (444.hu, március 19.) A Kanadában kórházba került koronavírus-betegek 12 százaléka 40 év alatti. Magyarországon az ismert áldozatok közül a legfiatalabb 37 éves volt, más országokban tinédzserek és huszonévesek is elhunytak, az USA-ban pedig egy csecsemő is.

„Hajrá Magyarország” feliratú ládákba csomagolt maszkokat és lélegeztetőgépeket vesz át a nemzet megmentője, aki nem rest a reptérre hajtatni, sőt a szállítógép rakterébe is benyomakodni, hogy jól látsszanak a feliratok a tudósításokban.

„Segítséget a kínaiaktól kaptunk, és a Türk Tanács tagjaihoz fordultam, ahol Magyarország is tag, hogy adjanak segítséget, és onnan kaptunk is. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől még mi maradunk az Európai Unió tagjai. Mi ebbe a nyugati szövetségbe tartozunk, itt van a mi otthonunk, itt kell egymást kölcsönösen segíteni, de látni kell, hogy most nem innen, belülről jön a segítség.” (Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, kormany.hu, március 27.) Az Európai Bizottság összesen 37 milliárd eurót szabadított fel erre a célra, Magyarország 5,6 milliárd eurót (közel 2 ezer milliárd forintot használhat fel).

Ezek igazi magyar hamisgyöngyök: nagyok és színesek, jól illenének egy új magyar koronára. Méretes hazugságok, máshol hatástalan manipulációk – gagyi koronaékszerek. Aki szóratja és saját kezével is szórja ezeket az üveggyöngyöket, eddig jól kalkulált. Ismeri a híveit, akik örömmel veszik át – és be – a közéjük hintett „ajándékot”, isszák és visszhangozzák a szavait: a Fidesz-szavazók 96 százaléka elégedett a kormány eddigi intézkedéseivel.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
LXVI. évfolyam, 49. szám, 2022. december 9.
Élet és Irodalom 2024