FELKÉSZÜLTEN

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 12. szám, 2020. március 20.

Hétfőn (március 16-án) délelőtt a leghitelesebb forrásból, közvetlenül a törzsfőnöktől tudhattuk meg, hogy Czunyiné dr. Bertalan Judit az elmúlt két évben olyan jól előkészítette a digitális oktatásra való áttérést, hogy bár eredetileg csak egy év múlva vezették volna be, sikerült a péntek esti bejelentés után két hétvégi nap elteltével elindítani a rendszert. (Amikor a beszédében ehhez a részhez ért a törzsfőnök a parlamentben, a sikeres előkészítő – a 2016-ban megbukott közoktatási államtitkár – felé fordult, nagy taps a kormánypárti képviselőktől.)

Döccenők talán lesznek, hallhattuk még péntek este. Akinek van tanár és/vagy diák gyereke, házastársa, élettársa, távolabbi rokona, barátja, ismerőse (kinek nincs?), az majd kérdezze meg ezekről a döccenőkről. De ez mellékes.

Ami számít: a péntek reggeli bejelentés és az aznap esti intézkedés – nincs szükség az iskolák bezárására, illetve „hétfőtől áttérünk a tantermen kívüli, digitális munkarendre” – közötti logikai kapcsolatot a legelvetemültebb nemzetrontók sem firtathatják.

A törzsfőnök nem kapkod; nem napraforgó, akit sebtében elvégzett közvélemény-kutatások eredményei befolyásolnak. Ellentmondás nincs, nem is volt: nem zárják be az iskolákat, csak a diákok nem léphetnek be az épületbe.

Magyarország a digitális oktatás bevezetésében is jobban teljesít.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.
LXVI. évfolyam, 49. szám, 2022. december 9.
Élet és Irodalom 2024