Alkotmányos bioetika?

Beszélgetés a költöző CEU professzorával, Sándor Judittal

INTERJÚ - LXIV. évfolyam, 10. szám, 2020. március 6.

Sándor Judit jogász, bioetikus 1993 óta tanít a budapesti Közép-európai Egyetemen, ahol 2004-ben kapott full professori kinevezést. 2004–2005‑ben az UNESCO bioetikai részlegét vezette Párizsban. 2005 őszén megalakította a CEU-n belül a Bioetikai és Jogi Központot (CELAB). 18 európai kutatási konzorciumban vett részt, 11 könyve jelent meg bioetikai és emberi jogi témákban. 2019 őszén az Európai Kutatási Tanács legnevesebb kutatási pályázatán nyert hatéves támogatást egy négyfős nemzetközi kutatócsoporttal. Eddig közel 1000 mester-, illetve doktori képzésben részt vevő diákot tanított. Miközben a CEU-val kényszerűen Bécsbe készül, a bioetika legizgalmasabb kérdéseire keres válaszokat.  

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.
LXIII. évfolyam, 46. szám, 2019. november 15.
LXIII. évfolyam, 34. szám, 2019. augusztus 23.
Élet és Irodalom 2024