SOROSRÓL NEM VOLT SZÓ

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 6. szám, 2020. február 7.

Dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár február 3-án, hétfőn délelőtt 11 óra 45 perces kezdettel előadást tartott az EU és Magyarország kapcsolatáról a Budapesttől tízezer kilométerre levő kaliforniai Pepperdine Egyetem egyik tantermében. Jaclyn Ramirez sajtós elmondja nekem, hogy mintegy harmincöten jelentek meg, beleszámítva a Los Angeles-i magyar konzulátus küldötteit is. Szendvicseket kaptak ebédre, miközben Kovács migrációról és családpolitikáról beszélt negyven percig. Kérdéseket is lehetett feltenni. Az összejövetelt az egyetem részéről Carson Bruno szervezte.

Sorosról nem volt szó? – csodálkozom.

A fényképes meghívón Kovács életrajza is ott van. Büszkén említi doktorátusát a CEU-ról és „számos nemzetközi ösztöndíjat” többek között a londoni és oxfordi egyetemeken.

De arról hallgat, hogy szerepe volt a Soros-egyetemnek titulált CEU kiebrudalásában, vagy hogy a holokauszttúlélő Soros György fizette ösztöndíjait. Kovács tudja jól, hogy itt, Amerikában viselkedni kell, és különben is, a CEU jó márka. Nem szégyen azzal büszkélkedni.

Sorosozni majd akkor fog, ha már visszatért Budapestre.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024