Büdösbogár

PRÓZA - LXIV. évfolyam, 4. szám, 2020. január 24.

Mindennap, amikor Zsuzsika nem tette be a fülébe az apró műszert, üvöltve visszhangzott a körfolyosón minden információ. Innen tudták meg pár éve, hogy meghalt a sánta Józsi bácsi a földszinten, hogy a legfelsőn lakó, nemrégiben beköltözött fiú bizonyosan homokos, mert rózsaszín inget vett fel a szürke zakóhoz, és hogy Zsuzsika férje, az örökké pókerfejjel mászkáló doktor úr nem igazán kedveli a feleségét. Ildikó fájdalma is Zsuzsika károgó varjúhangján verődött vissza a sárga, málló vakolatú falakról, s Ildikó, miközben a nagyothalló asszony résnyire szűkült szemébe nézett, azon gondolkodott, vajon hányan bújnak meg a függönyök mögött, vagy fagynak le az ajtóban, indulásra készen, kilincsre tett kézzel, hogy bele ne lépjenek a kellemetlen, kínos szituációba. Mindenki tudta, hogy tavaly ősszel, egy esős délutánon a férje szinte átpréselte magát a résnyire nyitott bejárati ajtón, hogy fürge léptekkel leszaladjon a lépcsőn, átvágjon a kukáktól bűzös, félhomályos előtéren, majd beszálljon az utcán várakozó rózsaszín, Barbi‑2 rendszámú autóba.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 25. szám, 2021. június 25.
LXIV. évfolyam, 44. szám, 2020. október 30.
LXIII. évfolyam, 22. szám, 2019. május 31.
Élet és Irodalom 2024